עיצוב חללי עבודה משותפים זו דוגמא טובה לכך. הן בגלל שאנחנו יכולים ליהנות במקרה זה, מעיצוב פנים קלאסי, כמו שהיה נהוג במשך עשרות שנים בחללי עבודה משותפים במשרדים ובמקומות אחרים, הן בגלל שעיצוב חללי עבודה משותפים שונים לעומת עיצוב חללי עבודה רגילים, כמו כאלה שמיועדים לעובדים בודדים, והן בגלל שמן הסתם, יש הבדל בין עיצוב שמיועד לחללי עבודה לבין עיצוב פנים פנטהאוזים או כל מבנה מגורים אחר.
אנחנו יכולים להבין את זה, הרי עיצוב חללי עבודה משותפים יש להם מטרה. הם מיועדים לקהל ספציפי שאמור להשתמש במבנה ובעיצוב שלו למטרה מסוימת. אין היגיון לעצב את המקום כמו שבוחרים בעיצוב חללי עבודה רגילים, כלומר משרד או כל מקום אחר, בו עובד אדם אחד או אפילו שניים. חלוקת המקום צריכה להיות, בגלל כמות האנשים וכמות הציוד שאמורים להיכנס אל המקום, וכן סביר להניח שהמבנה הוא שונה.
מן הסתם, עיצוב חללי עבודה משותפים שונה מעיצוב פנים פנטהאוזים או מבנה מגורים אחר, בגלל אופי המבנה וסוג השימוש שעושים בו. לכן אנחנו בכלל לא ננסה להגיע אל סגנון עיצוב דומה.
לכן ההתלבטות היחידה שתהיה לנו היא בין עיצוב פנים קלאסי לעיצוב פנים מודרני. ההבדל בין השניים הוא מאוד רחב, הרי עיצוב פנים קלאסי יכול להתבסס על תפיסה שהיתה מקובלת בעבר, שימוש ברהיטים כבדים, מעט מאוד שטח פנוי, הרבה שימוש בעץ, שימוש בתמונות וציורים קלאסיים ועוד. לעומת זאת עיצוב פנים מודרני נוטה יותר למינימליזם, יותר לעיצוב יעיל שנועד לאפשר לכל מי שמשתמש במקום ליהנות מאפשרות גם לעבוד בצורה נוחה וגם מעיצוב ייחודי ומרשים. כל הדברים הנ"ל הופכים את העיצוב להרבה יותר מתאים למשרדים מסוימים.
לכן במקרים רבים של עיצוב חללי עבודה משותפים היום, מעדיפים את העיצוב המודרני על פני העיצוב הקלאסי, מתוך הכרה שזה יותר מועיל לעובדים וגם הרבה יותר מתאים לימנו.